Archief | 2010-2011 RSS feed voor deze posts

Kamp 2011

De groepen walvis, zeepaard en dolfijn namen een retourtje Apeldoorn. Hier verbleven we 2 nachten in een gezellig kamphuis. Na aankomst een speurtocht en daarna op de fiets naar een recreatieplas waar bijna iedereen een frisse duik nam. In de avond een spelactiviteit, kampvuur en een late boswandeling. de volgende ochtend een sport en spel activiteit waarbij niemand het droog hield om daarna op de fiets naar een tropisch zwemparadijs te gaan, geheel in thema van ons ‘waterkamp’. De bonte avond was een enorm succes met zang, dans en toneel en afsluitend een disco. De laatste dag deden we eerst nog een speurtocht waarna we alweer in de bus naar huis gingen. Met prachtig weer was het een erg gezellig kamp, volgend jaar weer?
11 Reacties Lees verder »

appelflap

Juf Irma heeft een half jaar stage gelopen in onze klas. Ze heeft dat erg leuk en goed gedaan en vond het zelf ook ontzettend leuk en leerzaam. In zo’n periode leer je elkaar toch redelijk goed kennen en dat maakt het afscheid nemen van de kinderen tot iets speciaals… zeker als je er een leuke activiteitendag van maakt. Hieronder enkele plaatjes van het appelflappen bakken. Ook kun je een filmpje bekijken.
0 reacties Lees verder »

Voetbaltoernooi 2011

Elk jaar organiseert de voetbalvereniging SEP het 4×4 voetbaltoernooi voor Delftse scholen. Je kan je opgeven voor een jongensteam, een meisjesteam of een gemengd team. De groepen 7 en 8 zette dit jaar in elke categorie het beste beentje voor. Het was een stralende dag, we hebben ons zeer sportief laten gelden en staan netjes op de foto’s. Alle ouders bedankt voor de hulp bij de begeleiding van de sterspelers.
1 Reactie Lees verder »

sneeuwpret

Vlak voor de kerstvakantie konden we even ontsnappen aan de kerststress want er lag een dik pak sneeuw. Zo konden we de kerstknutsels en liedjes en de spanning voor de kerstviering ‘s-avonds op school achterlaten en elkaar eens ouderwets inzepen. Met als thema vrede op aarde werd het eventjes een sneeuwballen oorlog in het park, iedereen heeft het gelukkig overleefd.
2 Reacties Lees verder »

Sinterklaas 2010

Jawel.. 5 december.We hebben lootjes getrokken via e-mail en het is goed geheim gebleven wie-wie-heeft. Er zijn enorm mooie surprises gemaakt en we hebben met veel plezier het grote SurpriseSpel gespeeld, en dit hebben we lang volgehouden. Er waren naast vragen beantwoorden, pictionary en uitbeelden ook activiteiten zoals pepernootrammen en schuimpje duiken, pakjes vangen en soms moest je als sinterklaas verkleed gaan.. Ik vond het een geslaagde dag, op naar de kerst. Klik op Lees Verder voor de foto’s.
0 reacties Lees verder »

Kruidnootjes bakken

Om vast in de stemming te komen voor het grote sintSurpriseSpel besloten we alvast wat te knabbelen te maken want een sintfeest zonder snoepgoed is als een sinterklaas zonder mijter. De pepernoten van onze groep mochten samen kruidnootjes maken. Veel boter, suiker, kruiden en een beetje meel.. even in de oven en.. klaar. Die zelfgemaakte kruidnootjes smaken dubbel zo goed. Samen afwassen en opruimen hoort erbij al was een enkele perpernoot het hier niet mee eens.. rara wie was dat? Juf Louki en juf Karin bedankt voor de leuke kookles. Klik op Lees Verder voor de foto’s
0 reacties Lees verder »

Fietsles

Dat de verkeerslessen erg belangrijk zijn is voor iedereen duidelijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voorkomen is beter dan genezen. Zeker omdat veel kinderen zefstandig van school en naar huis gaan is naast de aandacht voor theorie ook de praktijk iets wat op school geoefend kan worden. Fietsles op het schoolplein is een vaarigheid en behendigheidsoefening, later gaan we de straat op.. Alle ouders bedankt voor de ondersteuning. Klik op Lees Verder voor de foto’s
1 Reactie Lees verder »

Start schooljaar 2010

Altijd weer spannend, de start van het nieuwe schooljaar. Dit keer extra onwennig want de meeste kinderen zijn nieuw op deze locatie en komen uit drie verschillende klassen bijeen. Dat wordt dus even aftasten en uitproberen, al lijkt het op het filmpje alsof ze al maanden met elkaar in een klas zitten… Klik op: Lees verder voor de foto’s
5 Reacties Lees verder »